Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Strange Birds


Σε έναν υδροβιότοπο, σε ένα παρθένο περιβάλλον όπου ο άνθρωπος δεν έχει βάλει το χεράκι του ξεκουράζονται τα πιο όμορφα πτηνά του κόσμου μας. Απλώνουν τις, πολλές φορές, πολύχρωμες φτερούγες τους και επιδεικνύουν τα κάλλη τους με μια σχεδόν υπεροπτική διάθεση. Έτσι μοιάζουν. Κάποιοι από εμάς στέκονται και τα παρατηρούν και θέλουν να τα γνωρίσουν λίγο καλύτερα. Άλλοι πάλι στην θέα του "διαφορετικού" γυρνούν το κεφάλι τους από την άλλη μεριά.

Στον "υδροβιότοπο" της Ίου, υπάρχει ένας ξενώνας για τουρίστες που βρίσκεται σε ένα ύψωμα της χώρας. Εκεί στοιβάζονται στην κυριολεξία άνθρωποι από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης που δεν τους λείπει ύπνος. Δεν είναι άνθρωποι που συναντάς στην Έβγα της γειτονιάς σου, δεν υπάρχουν στο χώρο εργασίας σου, δεν θα τους δεις να κυκλοφορούν εκεί έξω. Πρόκειται για πολύχρωμα εξωτικά πουλιά που βρέθηκαν στο ανθρώπινο είδος, ίσως, για να έχουν στο κάρμα τους και αυτή την εμπειρία. Περίπου στις 12 και κάτι τη νύχτα, κάποιος ανοίγει το κλουβί και ξεχύνονται στη χώρα έτοιμα να την κατακτήσουν. Προτεραιότητά τους είναι να μοιράσουν την ενέργειά τους στη φύση, να σε γλεντήσουν, να σου παίξουν μουσική. Δε θα τα δεις ποτέ να μασουλάνε με λαιμαργία σε ένα εστιατόριο και δεν είναι ποτέ "κρεμασμένα" σε ένα μπαρ να πίνουν το καταπέτασμα. Τα παράξενα αυτά πουλιά τσιμπολογούν στο σπίτι, πίνουν μέχρι να μην σβήνει το μειδίαμα από τα χείλη τους και δεν στέκονται ποτέ για πολύ ώρα σε ένα μέρος. Είναι απεσταλμένα του θεού Διόνυσου για να μας υπενθυμίζουν αρχέγονες τελετουργίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Βασιλιάς ίσως των παράξενων πουλιών στον υδροβιότοπο αυτό. Σε μια ερημική παραλία, πολύ κοντά στη Χώρα, όπου μόνο με κατάβαση μπορεί να βρεθεί κάποιος, έχει ξεχαστεί εδώ και χρόνια ένας ολόγυμνος, κατάμαυρος παππούς, αδύνατος, σχεδόν ασθενικός, με μια τεράστια, μακριά γκρίζα γενειάδα, παρέα με την σύντροφό του ανάμεσα σε συμβιβασμένους και συμβατικούς λουόμενους με μαγιό πετσέτες και άλλα καλοκαιρινά τζατζαλομάτζαλα. Ξαπλώνει και κινείται σαν να είναι μόνος στον κόσμο και γράφει τα UVA και UVB στα ηλιοκαμένα όσχεά του.

Ετοιμάζουμε, λοιπόν, μία εκπομπή αφιερωμένη σε αυτές τις προσωπικότητες. Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου του 2011, ο TripRadio μετατρέπεται σε παρατηρητήριο απ'οπου και θα παρελάσουν πολλά παράξενα πουλιά της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Τα παραθυράκια ανοίγουν στις 22:00 και παρακαλώ να συγκεντρωθείτε ησύχως.

website

Listen (via e-radio)

Αρχειοθήκη ιστολογίου