Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Το κενό οφείλουμε να το προβάλουμε



Στην εποχή του ναρκισσισμού και της ακατανίκητης εσωτερικής πίεσης που μας αναγκάζει να δηλώνουμε μονίμως παρών υπό τον φόβο ότι, αν δεν το κάνουμε η λήθη των άλλων θα μας αφανίσει, η αντίστροφη επιλογή, το να δηλώσουμε ότι κάποιος άλλος - και όχι εμείς - είναι απών, φαντάζει αδιανόητη.

Ευτυχώς όμως για άλλη μια φορά μας γλιτώνουν από τη αθλιότητα της σύγχρονης αυτής μιζέριας οι άνθρωποί μας, οι Tv on the Radio, οι οποίοι έκαναν το ακόλουθο. Με φρέσκο ακόμα το χώμα που σκεπάζει τον εκλιπών μπασίστα τους Gerard Smith και το ανθρώπινο πένθος τους για αυτόν να εκτυλίσσεται μόνο στην ιδιωτικότητά τους, εμφανίστηκαν τις προάλλες στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC και συγκεκριμένα στο show του Jay Leno με τίτλο Tonight Show και παρουσίασαν το κομμάτι “Will do από τον εξαιρετικό καινούργιο τους δίσκο Nine types of light. Αν κάποιος μπει στην διαδικασία να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο video θα αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά. Γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει αδικαιολόγητο κατά τα άλλα κενό αφενός στη μέση του χώρου όπου έχουν σταθεί για να εκτελέσουν το κομμάτι και αφετέρου στο ηχητικό αποτέλεσμα καθώς απουσιάζει πλήρως ο ενωτικός σύνδεσμος ήχου που λέγεται μπάσο. Οι Tv on the radio δεν δήλωσαν αλλά βροντοϋπονόησαν ότι κάποιος πλέον δεν είναι εδώ και λείπει και τίποτα δεν μπορεί να μείνει ίδιο.

Μιμούμενος ανεπιτυχώς την ευφυΐα τους, προσπάθησα εμμέσως με το προηγούμενο κείμενο να δηλώσω πλην του προφανούς μηνύματος, δηλαδή αυτό της επιτυχημένης προσπάθειας των 2l8, την απουσία του ραδιοφωνικού παραγωγού Μάριου Μπουμπή από το tripradio.gr (ο οποίος για να αποφύγω την ατυχή υπερσύνδεση ζει, βασιλεύει και μας εντυπωσιάζει με την ομάδα διοργάνωσης συναυλιών Arte Fiasko). To έμμεσο μήνυμα θα μπορούσε κανείς να αναζητήσει στις λεπτομέρειες του εν λόγω κειμένου αν του δινόταν η ευκαιρία ως περιθώριο χρόνου, να επικοινωνήσει το περιεχόμενό του. Φυσικά οι συνθήκες που περιγράψαμε στην πρώτη παράγραφο είναι αδυσώπητες και προφανώς διαλυτικές.

Παρόλα αυτά είναι ο Μάριος Μπουμπής που μου σύστησε με την με την δεισδυτική του επιμονή στις πιο φωτεινές λεπτομέρειες εκτός των άλλων και τον Κώστα Βοζίκη δηλαδή τον μπροστάρη των 2l8 με τη συνέντευξη του από το ν Απρίλιο του 2009 ακόμα η οποία ανακοινώθηκε με το εξής κείμενο. Gracie Mario. Ένα ποτήρι ιρλανδικό θα είναι πάντα διαθέσιμο για σένα.

Πλατεία Leo Messi, Ιλίσια 21 Μαΐου 2011

1 σχόλια:

saudade_gr είπε...

Μπράβο Σπύρε που μπορείς ν "ακούς" το κενό.

website

Listen (via e-radio)

Αρχειοθήκη ιστολογίου