Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

PostHeaderIcon Citizen Bankit



Στη μεταμοντέρνα περίοδο, που έτυχε να ζεις, το μοναδικό που σου επιτρέπεται και δυστυχώς καταλήγεις να επιλέγεις, είναι να αφήνεσαι διαρκώς αιωρούμενος στη δροσερή από τα κοκτέιλ (αλκοολούχων και μη ψευδαισθήσεων) αιώρα της καλοπέρασης που με υπερπροσπάθεια κόπων και δακρύων σου εξασφάλισαν οι ταλαίπωροι γονείς σου (για κάποιο λόγο δεν με εντυπωσίασαν ποτέ , τσιτάτο κλεμμένο από τραγούδι των Interpol).

Και ενώ πίνεις αμέριμνος την κρύα μπύρα σου στο «Τριφασικό» του Βαγγέλη, στον ομορφότερο πεζόδρομο του Κεραμικού και σκέφτεσαι αυτά αλλά και τα άλλα, αυτά που σου μένουν από την ανάγνωση του πιο πρόσφατα μεταφρασμένου στα ελληνικά βιβλίου του Paco Ignacio Taibo II με τίτλο «Ερωτευμένα Φαντάσματα» (θα μπορούσε να ήταν και Χαμένες Ψυχές για Πάντα αλλά το είχαν καβαντζώσει οι groovy Kassabian) , γυρίζεις το βλέμμα για να γνωρίσεις έναν ευγενή νέο με το όνομα Γιάννης Διαμαντής. Ο συγκεκριμένος κύριος αγνοώντας τις σειρήνες της δικηγορίας, ενέδωσε σε εκείνες της φίλης του, Μαριέττας που τον οδήγησαν στην συνδημιουργία της συμμετοχικής πλατφόρμας καλλιτεχνών οποιασδήποτε φόρμας που εκφράζεται στον αχανή ιστοχώρο στη διακριτή διεύθυνση:

http://www.bankit.gr

Για μια επταμελή ομάδα, επομένως, θα μιλήσουμε σήμερα στις δέκα το βραδάκι. Μία συντροφιά ανθρώπων που ονειρεύτηκαν και μετά έπραξαν την ιδανική πολιτεία, την οποία όποιος επισκεφτεί θα απολαύσει κάθε είδους ηδονή απορρέουσα από τις 9 τέχνες και δόξα τώ λαώ έχουμε πολλούς από αυτούς. Πράξη ladies and gents, αδερφή του ονείρου και δήμιος του αδιέξοδου.

Όλα αυτά ακριβώς μετά τις μελωδίες – ομιλίες των στρατιωτικών ορδών έμπνευσης που ηγείται η δίδα Kelly Kounalaki με παραγγέλματα αυστηρά σαν το παρακάτω, στο τελικό προορισμό όλων για σήμερα το βράδυ και πριν ακριβώς ξεχυθούμε στις γιορτές της σημερινής Παρασκευής:

I'm on it, get on it
The troops are on fire!
You know I need it, much closer
I'm treading just a little more
Step on it, electronic
The troops are on fire!
I'm much deeper, a sleeper
Waiting for the final trip

@tripradio’s live transmissions.



*Η δημιουργία που φαίνεται στην φωτογραφία είναι της Λένας, μέλος της πολιτείας Bankit.


Sparky Friday (Αγία) Πετρούπολη, 9 Οκτωβρίου 2009

2 σχόλια:

artist είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΠΥΡΟ
ΕΙΝΑΙ 10.15 ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ.
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΑΝΚΙΤΑΚΙΑ.
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΤΑΓΓΙΔΗΣ

Σπύρος Παρασκευάς είπε...

Χαιρετισμούς από όλους εδώ και σε σένα Διαμαντή. Το χτεσινό οφείλεται σε σένα. Au Revoir.

website

Listen (via e-radio)