Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

PostHeaderIcon 0 Factor, Γίνε εσύ το πιο φωτεινό αστέρι στο στερέωμα, απλά οφείλεις να γίνεις ένα με το μηδέν της ταυτότητας.


Γνωρίζω πως αν και οι ακροατές του tripradio.gr βρίσκονται ήδη σε τροχιά διαφυγής της ελκυστικής Σειρήνας (για την οποία ο Ευγένιος Αρανίτσης μιλά αναλυτικά στη στήλη Παράδοξα του 7 της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας), που κρύβει τις συχνότητες της μέσα στη μουσική που αγαπάμε, είναι καλό να ενισχύουμε που και που και θεωρητικά, την βιωματική πράξη απόσχισης, από το όποιο ρηχό mainstream ρεύμα, όχι μόνο γιατί πάντα ελοχεύει ο κίνδυνος να μας παρασύρει αλλά κυρίως για να αποφύγουμε τη μολυσματική εισροή εκείνων των στοιχείων της μουσικής βιομηχανίας, που κατάντησαν έτσι την περιρρέουσα μουσική δισκογραφία. Θέλω να πω, πως τα mainstream pop τραγούδια δεν έχουν από μόνα τους τίποτα το περίεργο, τίποτα το κακό, τίποτα το ενοχλητικό πλην ίσως της προφανής, ενστικτώδης και φυσικά επιλεκτικής αισθητικής απόρριψης. Ένα, όμως, πραγματικό πρόβλημα που υφίσταται και "απειλεί" εντός εισαγωγικών είναι αυτό που περιγράφει άψογα στο κείμενό του ο Ευγένιος.

Κάντε κλικ Ladies and Gents πάνω στα Παράδοξα του Ευγένιου Αρανίτση.

Την αντίληψη ότι ο Michael Jackson μπορεί να είναι οτιδήποτε, την συνέλαβε έως και ο λαός του ΠΑΟΚ και την παρουσίασε στους εμβρόντητους θεατές με το σύνθημα που θα βρείτε στο τέλος του κειμένου Γυναίκα Ταξιδιώτισσα Πόλεων.

Sparky Friday (Αγία) Πετρούπολη 18 Οκτωβρίου 2009

*Η εικόνα που δημοσιεύεται στην τρέχουσα ανάρτηση είναι δημιουργία του πολίτη του bankit.gr, Λoika.

website

Listen (via e-radio)