Κυριακή 10 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Interview With Baby Guru Friday 15.04 only @Tripradio

«Οι Baby Guru δημιουργήθηκαν από 3 παιδικούς φίλους, μια βροχερή μέρα στα τέλη του 2009, σε ένα υπόγειο. Κουρασμένοι με την τυπική φόρμα μιας ροκ μπάντας, δίνουν έμφαση στον αυθορμητισμό και καλλιεργούν μια εμμονή με την κληρονομιά του Krautrock και τα πειραματικά κρουστά της Αφρικής. Παραμένουν αθεράπευτα γοητευμένοι από την αναλογική ζεστασιά της πρώτο-electronica και την ωμή δύναμη του garage punk, ενώ επιδεικνύουν μια κινητήρια άποψη για το ρυθμό και τους στίχους που ακροβατούν ανάμεσα στον άκρατο στοχασμό και το ντανταϊσμό.» Αυτά είναι τα λίγα απλά λόγια που βρίσκει κανείς για την μπάντα στο site της Inner Ear..τόσος ντόρος στα αυτιά μου εδώ και καιρό…άκουγα απο φίλους για Baby Guru και περίμεναBaby Guru…και νάτοι λοιπόν..κυκλοφόρησαν!

Είναι δίσκοι που ακούς και θες ακόμη πολλές φορές να τους ξαναβάλεις να παίξουν ξανά και ξανά..Κάπως έτσι και με το δισκάκι των Baby Guru! Θυμάστε τους δίσκους που διαβάζαμε κάποτε σε Ποπ&Ροκ και στο θρυλικό ZOO και λέγανε για κάποια κρυμμένα διαμαντάκια δεκαετιών? Έ λοιπόν ακούστε μας και αποκτήστε τον δίσκο αυτόν μιας και σίγουρα μετά απο δεκαετίες θα τον δείχνετε με περηφάνεια στα παιδιά σας και θα λέτε «κοίτα τί άκουγα εγώ στα νιάτα μου» και άλλες τέτοιες ατάκες του στυλ «είδες τι μπάντες έβγαιναν τότε?». Εν ολίγεις αυτά που μου έκανε ο πατέρας μου όταν μικρός ανακάλυπτα τους Beatles και μου (και «μας»…φαντάζομαι είμαστε πολλοί) άφησε αποθημένα να την λέω και γώ στα παιδιά μου στο μέλλον! Τέρμα όμως αυτά…έχουμε στα χέρια μας έναν δίσκο που άνετα σε ταξιδεύει απο την ψυχεδέλια της δεκαετίας του ’60-70 (βλέπε Ultimate Spinach,Can,Silver Apples κ.α…μπορώ να αραδιάσω πολλές επιρροές) μέχρι και στα σημερινά ’10s! Πολλά είχα ακούσει για την μπάντα με έμφαση το live στο BIOS…αλλά δεν βρέθηκα εκεί…κακώς!

Οι κιθάρες και τα αφρικάνικα τύμπανα σε ταξιδέυουν υπέροχα! Απο την αφετηρία του Holy Grey καταλαβαίνει κανείς την ιδιαιτερότητα αυτής της μπάντας. Σού έρχετε κάτι απο την μαγεία της αρχής των Doors (σε ρυθμούς ψυχεδελικού ταξιδιού) αλλά και απο ήχο της σκηνής της Βοστώνης. Ακόμα μέσα μου τα φωνητικά και η όλη αύρα της μουσικής δεν έχουν βρεί ρίζες και αυτό είναι στα υπέρ της μουσικής πάντα. Το Marilu σαν το πιο γνωστό πλέον μιάς και το άκουσα κανα δυό βράδια στο ραδιόφωνο έχει γίνει ήδη το «mainstream» τραγούδι του δίσκου, ενώ κομμάτια σαν το Rainy Day θα τα ζήλευαν πολλοί! Μετά ξάφνου σου έρχεται ένα κύμα punk με το Kicks with Mary και το ταξίδι συνεχίζεται…Elf over rooftops – Secondary angle and shades of infinity και δεν συμαζεύεται…

Θα μιλήσουν πολλοί για το next big thing..για τους Baby Guru και πολλοί θα περιμένουν την συνέχεια τους για να κάνουν θετικά ή αρνητικά σχόλια, αλλά το ζουμί είναι αλλού..Όταν έχεις έναν τέτοιο δίσκο στις αρχές του 2011, απο ελληνική μπάντα που ακόμα λές να το πιστέψεις, τότε σίγουρα τον βάζεις στα top albums της χρονιάς αλλά και νιώθεις τυχερός που ακούς ένα ολοκληρωμένο έργο σε δίσκο. Πόσο σπάνιο είναι κάτι τέτοιο?..έχουμε χορτάσει τραγούδια και τραγούδια να γεμίζουν ώρες μας και τα ipod μας…αλλά πόσους δίσκους έχουμε χορτάσει ολόκληρους απο την αρχή εώς το τέλος?…σίγουρα λίγους! Δεν ξέρω αν θα γίνει ένας απο τους top 10 favourite δίσκους όπως έλεγε στο High Fidelity, μα είμαι σίγουρος ότι και μετά απο πολλά χρόνια θα πατάτε το play και θα το αφήνετε να παίξει μέχρι το τέλος..είναι σαν τα παλία αγαπημένα βινύλια που έχουν την αξία τους στα ράφια κάθε μουσικόφιλου. (By the way η Inner Ear το κλυκλοφόρησε και σε vinyl….άλλα δεν προλάβαμε…παιδιά μήπως μια επανέκδοση ξανά?…λίαν συντόμως ε?…περιμένουμε!!)

Θέλετε και βαθμολογία τώρα?

Βαθμολογία Τριμήνου με άριστα το δέκα: 10 !!!!


Από Souel Radio Team την Απρ 06, 2011


Αυτή τη Παρασκεύη 15.04.2011 παρέα μας οι Baby Guru στον http://www.tripradio.gr ώρα 20:00 και έως τις 22:00 με την Κέλλυ και την Άννα Κόντα (aka DeadactiveKoudouna).


website

Listen (via e-radio)