Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

PostHeaderIcon Shoot/Get Treaure/Repeat


Υπάρχουν εκατομμύρια αστέρια στον ουρανό ακόμα και τις νύχτες με πανσέληνο. Αν χαζέψεις λίγο εκεί ψηλά θα συνειδητοποιήσεις ότι τα πάντα γύρω μας είναι ένα υποσύνολο που ανήκει σε κάτι γενικότερο, σε κάτι πιο μεγάλο. Την δεκαετία που μας πέρασε κάποια υποσύνολα ενοποιήθηκαν και τότε έννοιες όπως παγκοσμιοποίηση, νέα τάξη πραγμάτων και τρομοκρατία έκαναν την εμφάνισή τους. Υποσύνολα όπως η κοινωνία ακόμα και η οικογένεια εκλήθησαν να εντάξουν νέους κανόνες συμπεριφοράς επηρεαζόμενα από αυτή την αλλαγή. Εξάλλου όλες οι δομημένες από τον άνθρωπο ομάδες, πέρα από τους "εσωτερικούς" τους κανόνες εντάσσουν στους κόλπους τους και γενικότερες συμπεριφορές


Shoot/ Get treasure/Repeat. Ένα περίεργο τρίπτυχο. Τέσσερα μονόπρακτα με κοινή λογική. Οι ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές κάτω από το πρίσμα της νέας εποχής. Άνθρωποι που προσπαθούν μάταια να περιχαρακώσουν την αγάπη τους, την οικογένεια τους, την ηρεμία τους και την ανάγκη τους να αγαπηθούν από μια σκληρή κοινωνία. Χτίζουν όσο πιο ψηλά μπορούν τα τείχη γύρω τους και πολλές φορές ξεχνούν απέξω αγαπημένα πρόσωπα ή ακόμα και κομμάτια του ίδιου τους του εαυτού. Αφορμή η 11η Σεπτεμβρίου και ο φόβος της τρομοκρατίας που έφερε στη ζωή των δυτικών αστικών κέντρων το φόβο του ξένου και του διαφορετικού. Μια συγκυρία που την δεκαετία που πέρασε άλλαξε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Ηθικός αυτουργός ο Mark Ravenhill που το 1996 έμαθε στους Αθηναίους το μεταμεσονύκτιο θέατρο με το shopping and fucking. To SHOOT/ GET ΤREASURE/ REPEAT ανέβηκε πρώτη φορά το 2008 με εξαιρετικές κριτικές και αρκετά βραβεία. Εδώ και λίγο καιρό φιλοξενείται και στην Αθήνα στο Θέατρο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ(Κολωνού 31, Μεταξουργείο). Ίσως ο καταλληλότερος χώρος στην πόλη για να φιλοξενήσει ένα τέτοιο έργο. Ένα industrial διώροφο σκηνικό με τον θεατή σχεδόν στο επίκεντρο και τους ηθοποιούς μια ανάσα μακριά. Εκπληκτική η δουλειά στα φώτα που τονίζουν ιδιαιτέρως εύστοχα τις δραματουργικές κορυφώσεις του κειμένου. Οι ερμηνείες στο σύνολό τους αρκετά καλές μιας και οι γρήγορες εναλλαγές από το ένα μονόπρακτο στο άλλο δεν βοηθούν σε λίγες ευτυχώς περιπτώσεις το έργο τους. Συνολικά όμως μιλάμε για μια εξαιρετική προσπάθεια από νέους ανθρώπους με πολύ όρεξη και μεράκι.

Σκηνοθεσία: Γιολάντα Μαρκοπούλου, Λίλλυ Μελεμέ
Μετάφραση: Άρης Αρμαγανίδης
Σκηνικά/Κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου
Μουσική: Λύσανδρος Φαληρέας
Φωτισμοί: Ηλέκτρα Περσελή
Τεχνικός Διευθυντής: Αριστοτέλης Καρανάνος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βιολέττα Γύρα
Διεύθυνση Παραγωγής: Αγγέλα Κυριακού
Βοηθός Παραγωγής: Ρένα Βουτσινά

Παίζουν: Μαρία Αιγινίτου, Στέλιος Ανδρονίκου, Άννα Κουτσαφτίκη, Γιώργος Στάμος, Χάρης Χαραλάμπους

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, 9.15 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων
15 ευρώ, 12 ευρώ (φοιτητικό)



website

Listen (via e-radio)