Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Contemporary music. Ε, και; Τι λέει για τον καθένα μας η πρωτοποριακή μουσική και με ποιον τρόπο την στηρίζουμε; Ανεξαρτήτως γούστων, εμμονών και σκηνών στις οποίες έχουμε την ανάγκη να πιστεύουμε πως ανήκουμε, υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι εκεί έξω και μας περιμένουν. Αξιόλογα, τουλάχιστον. Χειροπιαστό παράδειγμα; Οι Selfish Cunt αυτό το Σάββατο στο Bios, με support τον γνωστό και μη εξαιρετέο Boy.
Όταν η Guardian τους κατέταξε ανάμεσα στους 40 επιδραστικότερους καλλιτέχνες αυτή την στιγμή στην Βρετανία, κάτι άλλαξε γύρω από τον τρόπο που τους αντιμετώπιζαν οι περισσότεροι (προσωπικά, ανήκω στη μειοψηφία που τους ανακάλυψε ακόμα πιο μετά, αλλά ποτέ δεν είναι αργά). Σειρά πήρε το Time Out που τους χαρακτήρισε από τις εκρηκτικότερες live μπάντες στο Λονδίνο και τον ηγέτη τους Martin Tomlinson "ο, τι πιο κοντινό στον Iggy Pop έχει να επιδείξει αυτό τον καιρό ολόκληρη η βρετανική σκηνη".
Όλα επίκαιρα, λοιπόν. Τώρα που συμβαίνει... για κάθε ενδιαφερόμενο. Αυτό το Σάββατο στο Bios. Ναι, δεν είναι μακριά από το Art House. Συνδυάζονται άνετα και τα δύο...

website

Listen (via e-radio)