Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

PostHeaderIcon Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος

Όλα τα πράγματα μέσα στο σύμπαν προσπαθούν να έλθουν σε μία ισορροπία...από το πιο μικρό μέχρι και το πιο μεγάλο...
Όταν ένα μοντέλο βρίσκεται σε ισορροπία και η τελευταία διαταραχθεί, η φύση βάση της αρχής διατήρησης της ελαχίστης ενέργειας που διέπει όλα τα συστήματα της, τείνει να επαναφέρει το μοντέλο σε μία νέα ισορροπία. Αυτή μπορεί να είναι ίδια με την προηγούμενη ισορροπία αλλά μπορεί να είναι και διαφορετική.
Κάπως έτσι θα πρέπει να κοιτάμε και τα διάφορα γεγονότα που συμβαίνουν κατα καιρούς στον κόσμο μας....
Κατά την προσωπική μου άποψη η υπεύθυνη "ενέργεια" που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια όλα όσα συμβαίνουν σε Παλαιστίνη, Ιράκ, Αφγανιστάν και προσεχώς δυστυχώς στην Αφρική και στο Ιράν, είναι τα "χτυπήματα" που έγιναν στο έδαφος των Η.Π.Α στις 11.9.2001. Με αυτό τον τρόπο είχε άλλοθι η "αρχή της διατήρησης της ελάχιστης ενέργειας" να δημιουργήσει νέες δυναμικές ισορροπίες στον πλανήτη. Παράλληλα παραδείγματα τέτοιων ανακατατάξεων είναι οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι που έγιναν για ψύλου πήδημα σε σχέση με τα οφέλη που προσέφερε στις εκάστοτε δυνάμεις οι νέες δυναμικές ισορροπίες.
Μήπως εδώ και 8 χρόνια βιώνουμε έναν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι;;;
Για να κλείσω αυτές τις σκέψεις μου...σας προτείνω να δείτε ένα αξιόλογο ντοκιμαντέρ και μέσω youtube αλλά και μέσω downloading (φαντάζομαι υπότιτλοι υπάρχουν) που εμφανίζει πόσο αληθινό και πόσο προκατασκευασμένο είναι το χτύπημα που χάλασε την ισορροπία που βρισκότανε ο πλανήτης.
Ονομάζεται "Loose change"....http://www.youtube.com/watch?v=7E3oIbO0AWE

1 σχόλια:

alex gone είπε...

Πριν λίγο είδα το loose change αλλα ειδα το final cut που είναι διπλάσιο σε διάρκεια. Πολυ καλό john, για όσους θέλουν να δούν πως η πληροφορία για ένα γεγονός μπορεί να "παίξει" με την κοινή λογική

website

Listen (via e-radio)