Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

PostHeaderIcon Koρε Υδρο - Φθηνή ποπ για την Ελίτ, η επιστροφή


Έξι χρόνια έχουν περάσει από την κυκλοφορία του πολυσυζητημένου album των Κόρε.Ύδρο. «Φτηνή Ποπ Για Την Ελίτ» και η εκλεκτή μειοψηφία [εξ’ ου και η ελίτ του τίτλου], που τους γνώριζε από την εποχή του ντεμπούτου τους, «Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ», στην Wipe Out, έχει μετατραπεί πλέον σε ένα μεγαλύτερο κοινό από πιστούς fan, αντάξιο της μοναδικότητάς τους.
Το μετα-ερωτικό, μετα-χριστιανικό, μετα-κομμουνιστικό, μετα-progressive, μετα-μετα-punk μανιφέστο του Κερκυραϊκού συγκροτήματος, που η συνεπής και αδιάλειπτη μοναχική πορεία του από το 1993 μέχρι σήμερα, αμετανόητα εκτός ορίων και κόσμους μακριά από τα εκάστοτε (mainstream και underground) κατεστημένα εγχώρια μουσικά ρεύματα, το έχει αναγάγει στα όρια του cult θρύλου, είχε κυκλοφορήσει τότε από την EMI, σε μια ευτυχή συνάντησηDIY attitude και φιλοδοξίας. Ο δίσκος, εξ’ ολοκλήρου ανεξάρτητη παραγωγή υποτυπώδους budget [εξ’ ου και το φτηνή του τίτλου], περιείχε 12 τραγούδια γραμμένα στην πλειοψηφία τους μεταξύ των ετών 2003 και 2005 και ηχογραφημένα στο «σπιτικό» studio του συγκροτήματος στην Κέρκυρα και κατάφερε όχι μόνο να ταράξει την ανυποψίαστη ελληνική δισκογραφία, αλλά και να μπει στις λίστες με τους καλύτερους ελληνικούς δίσκους της χρονιάς εκείνης.
2012, παραμονή του Αγίου Βαλεντίνου (13 Φεβρουαρίου) η Inner Ear επανακυκλοφορεί αισίως, στο label του Εξώστη, την “Φτηνή Ποπ Για Την Ελίτ” σε διπλό ροζ βινύλιο, σε 250 αντίτυπα μόνο, για όλες τις Χριστίνες, τους εραστές του τίποτα, αυτούς που δεν έχουν κανέναν και όσους άλλους προλάβουν.

website

Listen (via e-radio)