Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

PostHeaderIcon Άνω Θρώσκω




Η λέξη άνθρωπος είναι σύνθετη και προέρχεται από τα δύο συνθετικά του τίτλου που σημαίνουν "κοιτάω ψηλά". Μια από τις διαφορές του Homo Sapiens σε σχέση με τους πρόγονούς ήταν ακριβώς αυτό. Η κατασκευή του, του έδινε τη δυνατότητα να μπορεί να παρατηρεί σε ένα ευρύτερο οπτικό πεδίο που πλέον συμπεριλάμβανε και τον ουρανό.

Μόλις, λοιπόν, εξελίχθηκε λίγο περισσότερο άρχισε να λατρεύει τον ήλιο που του χάριζε το φως. Στην συνέχεια όμως με την οργάνωση των κοινωνιών και την ανάπτυξη του πνεύματος κατάλαβε πόσο πολύ τον επηρεάζει η κίνηση των ουράνιων σωμάτων και κάπως έτσι ίσως να γεννήθηκε η αστρονομία.

Όμως οι ρομαντικοί μουσικοί του είδους μας, που μάλλον κανένα ενδιαφέρον δεν έχουν απέναντι στην επιστήμη της αστρολογίας, έχουν εμπνευστεί πολλάκις από τις μεταβολές των στοιχείων του σύμπαντος γύρω μας. Ξεκινώντας από τα σύννεφα συνεχίζοντας προς τον δορυφόρο μας, το φεγγάρι, τον ήλιο και τα αστέρια την Τρίτη στις 3 Φλεβάρη 2009, στις 14:00 η εκπομπή Marianne & the Unfaithfool θα σας έχει για 2 ώρες με το κεφάλι ψηλά.

Alex, Marianne
www.tripradio.gr

website

Listen (via e-radio)