Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

PostHeaderIcon greeklish!!??


Την Τρίτη 31 Μαρτίου 2009 η εκπομπή Marianne & the Unfaithfool ανοίγει τον καυτό φάκελο της Ελληνικής Δισκογραφίας στις 14:00 το καταμεσήμερο.

Τα τελευταία χρόνια κάποια πανέξυπνα ελληνάκια αποφάσισαν να μας τραγουδήσουν σε μια γλώσσα που αντιλαμβανόμαστε, μάλλον, καλύτερα από την ελληνική. Την αγγλική. Πέραν τούτου αποφάσισαν ότι και ήχος τους δεν θα παραπέμπει σε τίποτα ελληνικό (βλ. τσάμικους, καλαματιανούς χασαποτσιφτετελοσέρβικο κλπ). Ασχολήθηκαν δηλαδή με την δημιουργία ενός πιο ανταγωνιστικού προϊόντος ελπίζοντας σε μια πιο ευρωπαϊκή προοπτική. Ίσως βέβαια αυτό να προέκυψε απλά ως μια ανάγκη για κάτι νέο.

Εμείς, λοιπόν, την Τρίτη θα αφιερώσουμε αυτό το 2ωρο που μας αναλογεί σε όλα αυτά τα πανέξυπνα ελληνάκια που δεν ακολουθούν την πεπατημένη και προσπαθούν να μας αποσπάσουν την προσοχή τις περισσότερες φορές επιτυχημένα.

Μαριάννα & Αlex
www.tripradio.gr
Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

PostHeaderIcon ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ: Μετακόμιση εκπομπής

Μετά από ένα διάστημα δεκπανθήμερης αναγκαστικής απουσίας όπου συνέβησαν διάφορα - αλλά μάλλον λιγότερα από όσα θα μπορούσαν να συμβούν - ο Μάριος Μπουμπής επιστρέφει στον Trip Radio μετακομίζοντας δύο τετράγωνα παρακάτω, από την Παρασκευή στην Δευτέρα. Θα τα καταφέρει άραγε να τα βάλει με τα μεγαθήρια των δελτίων ειδήσεων των ελληνικών καναλιών που θα έχει απέναντι του; Θα αντέξει τον πεντάλεπτο ανταγωνισμό από την ξανθιά παρουσιάστρια δελτίου καιρού; Οι απαντήσεις θα δωθούν αυτή την Δευτέρα, στις 8 το βράδυ. Κι ο Θεός μαζί μας!

κάθε Δευτέρα. 20:00 - 22:00.
Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

PostHeaderIcon Τα ρέστα του 2 0 0 8

Αφήνοντας λίγες μέρες για να ξεπεράσουμε το σοκ από την περίφημη λίστα των "προσώπων" που βρίσκονται στο στόχαστρο των τρομοκρατών - δίνω στο φως της αμφίβολης μπλογκοσφαιρικής δημοσιότητας την λίστα με τα υπόλοιπα καλύτερα τραγούδια του 2008 που άκουσα μέσα στο 2009 και παίχτηκαν στην εκπομπή της Παρασκευής και 13.

Folios - The New Year
Black river killer - Blitzen Trapper
Nanana - Theresa Andersson
A gun on his hip and a rose on his chest - Megapuss
Keep me in mind - Little Joy
Hurly, burly - Man Man
Old white Lincoln - Gaslight Anthem
Pull me out alive - Kaki King
Can't help myself - The Bamboos
Good time - Brazilian Girls
Knickerbrocker - Fujiya & Miyagi
Neo violence - Tough Alliance
Tmnt mask - Chad van Gaalen
In the blood - Pivot
Force - Black Ghosts
Steel your girl - Neon Neon
Carnies - Martina Topley Bird
Feeling without touching - Glass Candy
The future - Have a nice life
Nowheres nigh - Parts & Labor
Oh Mandy - Spinto Band
Mad dogs and englishmen - Late of the Pier
I like Van Halen cause my sister says they are cool - El Ten Eleven
[+] Jumping frenchmen of Maine - El Ten Eleven

Η εκπομπή του Μάριου Μπουμπή θα επανέλθει δριμύτερη την Δευτέρα 30/3, 20.00 - 22.00 και κάθε Δευτέρα. Με νέα ημέρα, νέα ώρα και τα ίδια μυαλά!
Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

PostHeaderIcon Family Affairs



Τί έχει να πει η παγκόσμια και εγχώρια μουσική σκηνή για τον θεσμό της οικογένειας και τα μέλη της; Μαμάδες, Μπαμπάδες, αδέλφια, παππούδες, γιαγιάδες και ολόκληρο το συγγενολόι θα παρελάσουν αυτή την Τρίτη 17 Μαρτίου 2009 από την ιντερνετική συχνότητα www.tripradio.gr και από την εκπομπή Marianne & the Unfaithfool στις 14:00.

Μια εκπομπή για ολόκληρη την οικογένεια
be there
Marianne & Alex
Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

PostHeaderIcon 2 0 0 8: τα ρέστα, παρακαλώ...


Ένα περασμένο εξώφυλλο του Billboard με ένα έξυπνο λογοπαίγνιο πιο επίκαιρο από ποτέ για χάρη μίας εκπομπής πιο ετεροχρονισμένης από ποτέ. Αυτή την Παρασκευή και 13, από τις 4 στις... 6, ο Μάριος Μπουμπής θα παίξει τα υπόλοιπα καλύτερα τραγούδια της περασμένης χρονιάς. Σε μια εκπομπή που θα χυθεί άπλετο φως σε ό,τι αξίζει της προσοχής μας και πιθανώς δεν την είχε κερδίσει μέχρι τώρα.
Και μετά, πάμε γι' άλλα...
Παρασκευή 13/3. 16:00 - 18:00. εδώ!
Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

PostHeaderIcon Αγαπημένες μου παλιατζούρες...και όχι μόνο!


Κρίση σου λέει περνάει η παγκόσμια οικονομία.
Τι μας λες;
Η μουσική περνάει κρισάρα εδώ και χρόνια. Ας αναλογιστούμε πόσοι καλλιτέχνες ή συγκροτήματα έχουν διατηρηθεί την τελευταία μόνο δεκαετία. Πόσα albums από αυτά που έχουμε ακούσει το ίδιο χρονικό διάστημα ακούγονται ολόκληρα. Συνήθως βρίσκεις ένα με δύο κομμάτια και τα υπόλοιπα νιώθεις ότι υπάρχουν για να υποστηρίξουν μόνο αυτά τα δύο. Το δεύτερο album σχεδόν πάντα υπόκειται στην κατάρα των κινηματογραφικών sequels. Με, σχεδόν μαθηματική ακρίβεια το νούμερο 2 είναι χειρότερο. Πολλές φορές αναρωτιέμαι γιατί βγαίνει και τρίτο.

Στο προκείμενο τώρα. Την Τρίτη 10 Μαρτίου 2009 στις 14:00 η εκπομπή Marianne & the Unfaithfool γυρνάνε το χρόνο πίσω με ρετρό κομμάτια. Θα μεταδοθούν μουσικές που μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Μουσικές που φτιάχτηκαν πριν από πολλά χρόνια, αλλά και εκείνες που ενώ ανήκουν στις μέρες μας, εντέχνως νομίζω, μας μεταφέρουν αρώματα από προηγούμενες δεκαετίες.

Μόνο στο www.tripradio.gr
Marianne & Alex
see you there!!
Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

PostHeaderIcon The Pains Of Being Pure At Heart



Η μόνιμη επωδός αρκετών μουσικοκριτικών (και φίλων...) για ορισμένα καινούργια groups είναι ότι ο συγκεκριμένος ήχος έχει ακουστεί πολλάκις στο παρελθόν, μας θυμίζει καθαρά τους τάδε, δεν θα φτάσουν ποτέ στο επίπεδο των δείνα μπλα, μπλα, μπλα...
Κατ'αρχήν πρέπει να δεχτούμε ότι στη μουσική δεν υπάρχει παρθενογένεση (όπως λέει και ο Γιάννης Πετρίδης), αφού όλοι οι μουσικοί έχουν σίγουρα αγαπημένες μπάντες και μουσικές από το παρελθόν. Κατά συνέπεια, πλην ελάχιστων μουσικών ιδιοφυϊών, κάθε νέος δίσκος κάτι από το παρελθόν θα μας θυμίζει άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο. Πέρα από το αναμφισβήτητα ενδιαφέρον παιχνίδι των επιρροών, το ζητούμενο πρέπει πάντα να είναι η μουσική-αισθητική αξία κάθε δίσκου και μόνο αυτή.
Κάτω από αυτό το πρίσμα, πιστεύω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα καθαρό indiepop αριστούργημα. Οι The Pains Of Being Pure At Heart (να τους πούμε TPOBPAH για συντομία;) μας έρχονται από τη Νέα Υόρκη και ηχογραφούν στην συνεχώς ανερχόμενη Slumberland Records (που φιλοξενεί και τους Crystal Stilts), αν και θα ακουγόταν λογικότερο να να είχαν γεννηθεί είκοσι χρονάκια νωρίτερα στη Γλασκόβη και να ηχογραφούν στη θρυλική Sarah Records.Ο ήχος τους είναι μία επιτομή των όσων αγαπήσαμε τα τελευταία είκοσι (και βάλε...) χρόνια: το κιθαριστικό fuzz των My Bloody Valentine και των Jesus and Mary Chain, τα boy-girl vocals των Pastels και των Vaselines, τις κιθαριστικές μελωδίες των Heavenly, Field Mice, Orchids και όλης της παλιοπαρέας της Sarah και τα refrain των Teenage Fanclub, των Belle & Sebastian και των Rocketship. Όλα τα παραπάνω φιλτραρισμένα ιδανικά ώστε να παράγεται ένας φρέσκος 00's ήχος που αν και δανείζεται πολλά από το παρελθόν έχει να δανείσει και αυτός με τη σειρά του στο μέλλον.
Δύσκολα θα ξεχώριζα κάποια κομμάτια, αλλά ακούστε το εναρκτήριο λάκτισμα του 'Contender', κομμάτι που σε κάνει να χαμογελάς και σε εισάγει μονομιάς στον ευτυχισμένο κόσμο των TPOBPAH, το κορυφαίο του δίσκου 'Young Adult Friction' που σε 4.06' σε παγιδεύει στα διπλά του φωνητικά και στο εξαιρετικό του μονόλεπτο φινάλε, αλλά και το 'The Tenure Itch' που μοιάζει να ξεπήδησε από το ράφι με τα βινύλια των Go-Betweens...
Όσο μας εντυπωσίασε το "Merriweather Post Pavillion" των Animal Collective με τον σοφιστικέ και απαιτητικό ήχο του, άλλο τόσο μας ενθουσίασε και η μελωδική αθωότητα των TPOBPAH. Ένας δίσκος για να (τον) ερωτευτείτε...
Με απόλυτο σεβασμό και δέος προς την ιστορία της indiepop, εξακολουθώ να ψάχνω έναν δίσκο της Sarah Records που να στέκεται με αξιώσεις δίπλα του...Εσείς;
Νίκος (Trip Me Up! Κάθε Τρίτη 18.00-20.00)





http://www.myspace.com/thepainsofbeingpureatheart
Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

PostHeaderIcon 3o Πρόγραμμα


Την Πέμπτη 5 Μαρτιου στις 14:00 μην χάσετε την εκπομπή Marianne & the Unfaithfool στο www.tripradio.gr.
Μία εκπομπή αφιερωμένη στο κουλτουριάρικο τραγούδι.
Μια εκπομπή με υψηλότατο πνευματικό επίπεδο.
Μια εκπομπή που θα ζηλέψει ακόμα και το 3ο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Για 2 ώρες μόνο.
Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

PostHeaderIcon Pi Kappa Alpha = parta kai akou

Μπορεί να βλέπουμε αυτές τις αμερικάνικες αδεφότητες με τα ελληνικά αρχικά γράμματα, που τα προφέρουν όπως να 'ναι, και να μας έρχεται μία παράξενη αίσθηση [....αποφεύγω να την χαρακτηρίσω], όμως μερικές φορές κάνουν ωραία πράγματα με σωστό σκοπό και κυρίως φιλανθρωπικό. Βέβαια πέρα από αυτό που δεδομένα είναι άξιον λόγου, πιστεύω πως και το show της Pi Κappa Alpha είναι άξιo παρακoλούθησης.... Πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Anchor Splash....έτσι για την ιστορία.




για την συνέχεια....μιας και είμαστε στο tripradio.gr και τους ακούσαμε στο υπερκείμενο video...ενημερώνουμε ότι οι Prodigy είναι ξανά σε περιοδεία για το νέο τους album "Invaders must die" ...είναι η επιστροφή των ασώτων...
Ακολουθεί το single τους Omen




Τέλος, όσον αφορά ένα άλλο μεγάλο group, που ακούγεται στο 1ο video, τους Daft Punk, μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε όταν ανακοινώθηκε από κάποια sites ότι θα εμφανιστούν μετά από αρκετό καιρό στην Κίνα για μία και μοναδική εμφάνιση ώστε να παρουσιάσουν υλικό από το νέο album τους....Κάποιοι πιάστηκαν κορόιδα και πλήρωσαν 73$...
Πάντως εγώ συνεχίζω να πιστεύω πως είναι ένα απότα ελάχιστα groups που θα έδινα πολλά λεφτά για να τους δώ στην Ελλάδα. Μία technoγεύση...


website

Listen (via e-radio)